Go to footer

J-pop & J-rock

Zene, kultúra, amit akartok :D

Moderátor: Iwiiiii

A J-popot vagy J-rockot szereted jobban?

A J-pop stílus közelebb áll hozzám
12
17%
J-Rock mindenek felett
22
31%
Mindegyiket imádom
33
47%
Egyiket sem bírom
3
4%

Szavazatok száma : 70

• Ads

Re: J-pop & J-rock

HozzászólásSzerző: Jekyll » 2010 február 25., csütörtök, 00:18

Iwiiiii írta:nájti: én megyeeeeeee~ek. : D

helyes! :D bifor? :3
Kép
Jekyll

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 február 25., csütörtök, 23:21

Jekyll írta:
Iwiiiii írta:nájti: én megyeeeeeee~ek. : D

helyes! :D bifor? :3

ha hamarabb szólsz <___< már elígérkeztem az ismerősömnek, aki szólt, hogy lesz SS. Sry :oops: :cry:
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

KépKép

_heart Hivatásos édesség-és bishounen-függő _heart
Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: Jekyll » 2010 február 26., péntek, 00:07

Iwiiiii írta:ha hamarabb szólsz <___< már elígérkeztem az ismerősömnek, aki szólt, hogy lesz SS. Sry :oops: :cry:

én rögtön szóltam mikor postoltad vázze. :'D am azóta nekem se jó, előtte csinálják a hajamat. igen, többen. szóval majd ha látsz villogni v csilingelést hallasz, gyere oda inni. :DDD
beöltözöl? x3
Kép
Jekyll

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 február 26., péntek, 13:05

Okés, mindenképp megnézem a jelmezed és iszunk egyet. : D
Beöltözés... kész jépopp sztár leszek, csak nem a cingár fajtából x'D Szóval ez nem számít beöltözésnek, mert mindenki úgy fog kinézni, mint én... : D Nem volt ötletem, se keretem, hogy beöltözzek... vagy aminek beöltöztem volna, az inkább NS-re lett volna való.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: Jekyll » 2010 február 26., péntek, 13:47

Iwiiiii írta:Okés, mindenképp megnézem a jelmezed és iszunk egyet. : D
Beöltözés... kész jépopp sztár leszek, csak nem a cingár fajtából x'D Szóval ez nem számít beöltözésnek, mert mindenki úgy fog kinézni, mint én... : D Nem volt ötletem, se keretem, hogy beöltözzek... vagy aminek beöltöztem volna, az inkább NS-re lett volna való.

nekem még van kőccsönbe egy teljesen dizájnos RAF tiszticucc [oké, én azt hordom hétköznap is, dee... :DDDD] meg egy american mcgee's alice fakutya szerelés földig érő loboncos farokkal, szóval ha esetleg kell még írj rám. :D [méret nem para ezek csak a kiegészítők, hozzáöltözni meg kábé nem is kell.] meg mondjuk sztenderd velencei karneválcucc, de ahhoz sok saját méretű plusz basz kéne. :/
a többi jelmez-kategóriás cuccom viszont szigorúan gotik sopp gyerekosztály, szóval azt nem ajánlom fel. :'D
Kép
Jekyll

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 11., csütörtök, 18:47

Yaho~
Végigolvastam a topicot, és bár már egy ideje nem érzem egyedül magam a zenei ízlésem miatt, most még jobban örülök :)

Esetleg őket ismeri valaki?

http://www.youtube.com/watch?v=n8OVoBU9bJE
"- A bátorság nem abból áll, hogy magunk keressük a bajt.
- De te semmitől se félsz..
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 11., csütörtök, 23:00

Eddig nem ismertem őket, de tetszetős zenét játszanak, csak az előző 4 perc tanulsága alapján nem fejfájásra való a zenéjük... ehh ^^"

amúgy mókás volt, hogy tegnap előtt aaaaakkkora fintort vágott egyik barátnőm, mikor mondtam, hogy japán zenét hallgatok, hogy azt látni kellett volna x'D pedig már mondtam neki párszor... :roll:

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 12., péntek, 08:25

Iwiiiii írta:Eddig nem ismertem őket, de tetszetős zenét játszanak, csak az előző 4 perc tanulsága alapján nem fejfájásra való a zenéjük... ehh ^^"

amúgy mókás volt, hogy tegnap előtt aaaaakkkora fintort vágott egyik barátnőm, mikor mondtam, hogy japán zenét hallgatok, hogy azt látni kellett volna x'D pedig már mondtam neki párszor... :roll:

Ez igaz, fejfájásra más kell :) mondjuk Kalafina... csak az nem tartozik bele sem a JROCK-ba, és igazából még a JPOP-ba se igazán. De azért szép zenét játszanak :)

Biztos azt hitte, mikor mondtad neki máskor is, hogy csak viccelsz, és hangulatjavítónak használod a japán zenét... :D

Régóta nem értek valamit, hogy a visual-kei és az oshare-kei között van lényeges különbség? Tudatlan vagyok... :roll:
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 12., péntek, 13:58

én úgy tudom, hogy az oshare ilyen kis happy pop-os beütésű, színes kawaii izééé. : D (utánanéztem, és helyén álló a definícióm x'DDDD) De ha beírod a magyar google-ba, akkor ad ki képeket is, és akkor rögtön szembetűnő, hogy a vk-ra ilyen fekete-kék sötét dolgok jönnek elő, míg az ok-nél minden rózsaszín és tünci. ^^

Am. minden ismerősömnek megmutattam már, hogy mit hallgatok (szóval hallották), és valóban hangulatjavítóként hallgatok japánokat. Depressziózni ott vannak a skandinávok. :D

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 12., péntek, 15:03

Iwiiiii írta:én úgy tudom, hogy az oshare ilyen kis happy pop-os beütésű, színes kawaii izééé. : D (utánanéztem, és helyén álló a definícióm x'DDDD) De ha beírod a magyar google-ba, akkor ad ki képeket is, és akkor rögtön szembetűnő, hogy a vk-ra ilyen fekete-kék sötét dolgok jönnek elő, míg az ok-nél minden rózsaszín és tünci. ^^

Am. minden ismerősömnek megmutattam már, hogy mit hallgatok (szóval hallották), és valóban hangulatjavítóként hallgatok japánokat. Depressziózni ott vannak a skandinávok. :D

Értem. Eddig azt hittem, hogy az oshare a VK egyik fajtája, mert a legtöbb jrock bandához amit úgy ahogy ismerek, ez a kettő van megadva, mint jellemző. Ezt a leírást meg megjegyzem, tetszik :mrgreen: Bár nekem a vk sem kifejezetten sötét :lol:

Nincs is jobb, mint egy fárasztó vagy szomorú nap után olyan szöveget meg dallamot hallgatni, amitől a legtöbb emberre heveny jókedv jön rá, mert olyan kis vidám :)
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 12., péntek, 16:23

ja deee..... szóval volt a VK, aztán az idő múlásával alakulgatott... és az egyik válfaja az oshare kei lett. : D Az előző posztomban leírtak pedig azok a dolgok (nem teljes a lista), amikben különbözik a klasszikus VK-tól. :)
Ez olyan pl. mint adott a rock műfaja, aztán azon belül van a punk rock, hard rock, progresszív rock, skate rock, alternatív rock stb.

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 12., péntek, 19:18

Okéoké értem, köszi :) De tényleg túl egyszerű lenne kevesebb csoporttal megcsinálni, vagy úgy, hogy könnyebb legyen szétválasztani a határokat. Az dedós módszer. nem ide tartozik, de a nyomi angolok is megoldhatták volna a nyelvüket kevesebb igeidővel... csak a nyelvvizsga miatt van szar kedvem, mert muszáj Bár lehet, hogy csak nekem kell belerázódnom jobban, elég friss még nálam ez az egész japánosdi :blush:
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 12., péntek, 19:50

Ez van, sprite. : ) Amúgy én nem bánom, hogy ennyiféle műfaj van, mert az azért vicces lenne, ha pl. két totálisan más stílusú zenekart vennének egy "stílus" alá, csak azért, mert "gitár+basszer+dob" a felállás. : D
A másik véglet: Amikor a legújabb tinibandákat megkérdezik, hogy "És ti milyen zenét is játszotok?" és persze süt róluk, hogy az épp legaktuálisabb trend szerintit, mire jön a válasz, hogy "Mi nem szeretnénk magunkat beskatulyázni, többféle stílusban játszunk, és a későbbiekben még ennél is többet szeretnénk kipróbálni.". Aztán 2 hét múlva olvasom a neten, hogy min. 6 féle kategóriába sorolják magukat. I like it.

A belerázódást illetően: nem gázos, ha eddig is sokféle stílusú zenét hallgattál, rám egyszerűen ragadtak a dolgok, mert aki nem ismeri, annak muszáj valahogy körbeírnom, hogy el tudja képzelni, hogy most éppen miért is rajongok. :)

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 12., péntek, 20:48

Jaj. Mostanában engem mindenki félreért, ki kicsit, ki nagyon. :oops: Én sem bánom, hogy annyi műfaj van, legalább lehet válogatni. :)

Bár mostanában tényleg nagy vágyam, hogy az Arashi és a Gazette végre énekeljen egy közös dalt, és ne mossák le magukról ezt. :twisted: Gonosz vagyok.

Ultramodern tinibandáknál meg szép ez, sokoldalúságukat mutatják be, amíg még megtehetik. De nekem még az is tetszik, amikor vinnyogva röhögcsélnek mert hülyék, és a riporter válaszolja meg a saját kérdését. Persze azért neki is meg kell erőltetnie magát. És maximum 2-3 év, és azt se tudja majd senki sem, hogy léteztek.

Lassan, de biztosan rázódok bele, nemsokára pedig el fogom érni a menthetetlen szintet. Vajon lesz akkor valaki is, aki megismer az utcán, mint régi barát? :roll:
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 12., péntek, 22:54

Arashi és Gazette? x'DDDDDD Jézusom. Elképzeltem, és... *röhög tovább* Bár ma már semmi nem lehetetlen, csak Dzsánni bácsi úgysem engedi meg a srácoknak ezt... :/

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 13., szombat, 11:33

Iwiiiii írta:Arashi és Gazette? x'DDDDDD Jézusom. Elképzeltem, és... *röhög tovább* Bár ma már semmi nem lehetetlen, csak Dzsánni bácsi úgysem engedi meg a srácoknak ezt... :/

Tudok én még jó párokat gondolatban összehozni... most ezek voltak kéznél :D Vajon melyik stílus lenne a dominánsabb? :roll: :) A fejrázós Arashi, vagy a szerelmi dalos nyáladzós Gazette... izééé... fordítva :P
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 13., szombat, 12:37

Szerintem a zenét a Gaze csinálja, szöveget írjon nekik valami külsős (mindegy, hogy miről, én úgysem értem x'D), a koreográfia meg természetesen Arashi. : DDDD A klip pedig játszódjon egy luxushajó medencéjében.

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 13., szombat, 14:30

Jajj... Isteni lenne, tényleg szeretném látni :) És mondjuk lenne akkora sikerük, hogy elmennek turnézni is... akár ide is. Túl nagy igények ezek? :roll: :P
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 13., szombat, 19:45

machiko írta:Jajj... Isteni lenne, tényleg szeretném látni :) És mondjuk lenne akkora sikerük, hogy elmennek turnézni is... akár ide is. Túl nagy igények ezek? :roll: :P

Ugyan, a Gazette már volt Bécsben, szóval egy köpésre voltak Pesttől. Igaz, megfogadtam, hogyha el is jönnek Mo-ra koncertezni, akkor CSAK kíváncsiságból nem fogok elmenni. : D

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 14., vasárnap, 12:40

Iwiiiii írta:Ugyan, a Gazette már volt Bécsben, szóval egy köpésre voltak Pesttől. Igaz, megfogadtam, hogyha el is jönnek Mo-ra koncertezni, akkor CSAK kíváncsiságból nem fogok elmenni. : D

Akkor álmodozom tovább :P De tényleg nem csak simán kíváncsiságból kell menni, mert az egyébként is öregít, meg lehet nagyon csalódni.
Amúgy mostanában elég sokan járnak erre, most lesz mindjárt LM.C. aztán Versailles... Csak várni kell, és talán mindenki eljut ide. Kivéve Johnny bácsiék, akik szerintem méltóságon alulinak érzik a külföldi fellépéseket... :cry:
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Iwiiiii » 2010 március 14., vasárnap, 14:20

Én már csalódtam <___< ezért nem megyek : D A Miyavi koncert egyszerűen élvezhetetlen volt a sok kis fangörcs miatt, akik kb. letiporták egymást (köztük engem is), csak azért, hogy megfogják Miyavit... volt olyan, aki végül a seggét taperolta le. No komment. Szóval tanulni kell még a kultúrát idehaza. Ill. máskor ne a PeCsa-ba tegyenek ilyen koncerteket.

LM.C-re meg menni akarok, csak még mindig nem vettem rá jegyet :roll: de akivel mentem volna, az amúgy is meggondolta magát. :/ A Versailles pedig a Gaze-hoz hasonló "kíváncsiság" miatt vonz, szóval felejtős. :)

Am. szerintem a Johnny's-osok azért nem jönnek Európába, mert itt nem tudnának megtölteni egy teljes arénát, ergo veszteséges lenne a turné, és a koncert DVD-k láttán mindenki elismer(het)i, hogy a showműsoruk csak egy nagy csarnokban lenne élvezhető, nem pedig egy kis klubban. :)

KépKép

Iwiiiii
Moderátor

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 14., vasárnap, 16:40

Iwiiiii írta:Én már csalódtam <___< ezért nem megyek : D A Miyavi koncert egyszerűen élvezhetetlen volt a sok kis fangörcs miatt, akik kb. letiporták egymást (köztük engem is), csak azért, hogy megfogják Miyavit... volt olyan, aki végül a seggét taperolta le. No komment. Szóval tanulni kell még a kultúrát idehaza. Ill. máskor ne a PeCsa-ba tegyenek ilyen koncerteket.

LM.C-re meg menni akarok, csak még mindig nem vettem rá jegyet :roll: de akivel mentem volna, az amúgy is meggondolta magát. :/ A Versailles pedig a Gaze-hoz hasonló "kíváncsiság" miatt vonz, szóval felejtős. :)

Am. szerintem a Johnny's-osok azért nem jönnek Európába, mert itt nem tudnának megtölteni egy teljes arénát, ergo veszteséges lenne a turné, és a koncert DVD-k láttán mindenki elismer(het)i, hogy a showműsoruk csak egy nagy csarnokban lenne élvezhető, nem pedig egy kis klubban. :)

Háát igen. Kishazánkban még ez a divat, lehet ezért nem szeretnek errefelé koncertezgetni a népek. Gondolom átlagéletkortól függ ez az egész nagyon, vagy a gyermek szocializációjától... Esetleg gyermekkori trauma is állhat a háttérben, vagy csak simán a 'többiek is ezt csinálják, akkor mán mimérne?'-stílus. :twisted:
Nem vagyok olyan koncertre járós fajta, még ha pesti lennék, akkor talán. Ez van. De azért Alice nine-ra vagy KAT-TUN-ra elmennék szívesen. Ha nem is az első sorba, de valahol hátul meghúznám magam, és tök jól ellennék.
Az tuti, hogy pl a KAT-TUN minimum egy olyan helyre való, ami nagy sztároknak jár, hogy tudjanak látványos műsort csinálni, ami nekik jól áll. bár azért a legutolsó koncijuknál talán túl nagy hangsúlyt fektettek erre, és elfelejtettek énekelni meg táncolni... És sajna Dzsonni bá kis helyekre nem ad. :roll: De én bízok benne, hogy meg tudnának tölteni egy nagy arénát is.
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Nameless » 2010 március 14., vasárnap, 17:15

machiko írta:Gondolom átlagéletkortól függ ez az egész nagyon, vagy a gyermek szocializációjától... Esetleg gyermekkori trauma is állhat a háttérben, vagy csak simán a 'többiek is ezt csinálják, akkor mán mimérne?'-stílus.

Tipikus szexideálok a tinik körében. Jól néznek ki, jó a zenéjük, minden kiscsajban kialakul az ideálkép, tökéletesnek képzelik, és mivel ennyire gyökerek vagy hormontúltengésük van, fanatizmussá, sőt fetisizmussá alakul ez az egész, naggggyon komplex folyamat, a szépséghiba abban nyilvánul csak meg, hogy mindenki más számára ez irritáló, sőt, kurvára idegesítő. *Megigazítja a szemüvegét és a fehér orvosi köpenyét, majd leteszi a papírt, melyre a diagnózist írta.*
Én ezért nem hallgatok jérokkot, tudom, nem a hallgatóság alapján kell megítélni a zenét, de engem eleve taszít, bár az tény, hogy a moi dix mois-tól félek. A versailles tagjai szépek, de a sok visítóspicsán, akik majmolják őket, egyszerűen undorítóan állnak az ilyen cuccok. Úgy a google-s képeken beállítva meg kipéesselve a japán szépfiúk (ja, ez meg a másik, tiltja a szépérzékem, hogy olyan zenekarokat hallgassak, amelyek tagjainak NEM TUDOM MEGÁLLAPÍTANI A NEMÉT) többségét én is gerincre vágnám, ofkorz, de visítani engem ember még nem nagyon hallott és nem is fog, ha csak nem nyúznak meg elevenen, vagy nyomják ki a két szemem. Sőt, úgy ki tudnám néha belezni a sok fangörcsölő nyomi tinilányt, hogy csak úgy visítanak, mint egy miyavi koncerten... [Pedig én se vagyok még nagykorú.]
Kép
"Álmom van kivel, és ha nem jön el, gyújtósnak való újabb altató."
Kép
Nameless
AFS-admin

HozzászólásSzerző: machiko » 2010 március 14., vasárnap, 21:10

Nameless írta:Tipikus szexideálok a tinik körében. Jól néznek ki, jó a zenéjük, minden kiscsajban kialakul az ideálkép, tökéletesnek képzelik, és mivel ennyire gyökerek vagy hormontúltengésük van, fanatizmussá, sőt fetisizmussá alakul ez az egész, naggggyon komplex folyamat, a szépséghiba abban nyilvánul csak meg, hogy mindenki más számára ez irritáló, sőt, kurvára idegesítő. *Megigazítja a szemüvegét és a fehér orvosi köpenyét, majd leteszi a papírt, melyre a diagnózist írta.*
Én ezért nem hallgatok jérokkot, tudom, nem a hallgatóság alapján kell megítélni a zenét, de engem eleve taszít, bár az tény, hogy a moi dix mois-tól félek. A versailles tagjai szépek, de a sok visítóspicsán, akik majmolják őket, egyszerűen undorítóan állnak az ilyen cuccok. Úgy a google-s képeken beállítva meg kipéesselve a japán szépfiúk (ja, ez meg a másik, tiltja a szépérzékem, hogy olyan zenekarokat hallgassak, amelyek tagjainak NEM TUDOM MEGÁLLAPÍTANI A NEMÉT) többségét én is gerincre vágnám, ofkorz, de visítani engem ember még nem nagyon hallott és nem is fog, ha csak nem nyúznak meg elevenen, vagy nyomják ki a két szemem. Sőt, úgy ki tudnám néha belezni a sok fangörcsölő nyomi tinilányt, hogy csak úgy visítanak, mint egy miyavi koncerten... [Pedig én se vagyok még nagykorú.]

Ráadásul ugye ez az egész csoportokra jellemző, akik képesek egymást még jobban megfertőzni, és ha megunják a másikat, akkor keresnek kívülállók közül új áldozatokat. De ha van egy kis szerencséje a betegeknek, egy idő után kinövik, és keresnek maguknak egy másik hobbit.

Jól is néznénk ki azért, hogyha a hallgatóság, meg a rajongótábor alapján választanánk ki, hogy melyik zene tetszik, melyik nem. Mindenhol vannak visítozgató hülye debil libák, még tán komolyzene előadásokon is, mert anyuci meg apuci elviszi őket, hogy szívjanak magukba egy kis kultúrát is. Ez sajna együtt jár az egésszel, el kell fogadni. Ha meg azok 10 méternél közelebb kerülnek egy emberhez, aki nem bírja őket, a vírus terjedésének sebességének figyelembe vételével kell minél gyorsabban elhúzni a csíkot.

Amúgy most már tudom, hogy meg lehet állapítani egy japán ember nemét, nem is kell hozzá különösebb tehetség :)
- Hát, ma féltem."

Kép
machiko

HozzászólásSzerző: Nameless » 2010 március 14., vasárnap, 21:26

machiko írta:
Amúgy most már tudom, hogy meg lehet állapítani egy japán ember nemét, nem is kell hozzá különösebb tehetség :)

1. Lehúzzuk a gatyáját, és ha van ott valami kis ficegő, akkor férfi vagy lady gaga? [Bár ez fotón körülményes.]
2. Beírjuk a google-ba, hogy 'xy neme'?
3. Megkérdezünk egy fant?

[Még azt se mondhatom, hogy megnézzük, melyik wcbe megy be a klipben, mert hallottam bnőmtől, hogy akit lánynak hitt, a nőibe ment, aztán megtudta, hogy fiú.]
Kép
"Álmom van kivel, és ha nem jön el, gyújtósnak való újabb altató."
Kép
Nameless
AFS-admin

ElőzőKövetkező

Vissza: Fórum kezdőlap

Vissza: Japán